Avond4Daagse
U bent hier: Nieuws » Bericht vanuit organisatie vanwege weersomstedigheden

Bericht vanuit organisatie vanwege weersomstedigheden

Bericht vanuit de organisatie:

Naar aanleiding van de gebeurtenissen van vanavond vinden wij het belangrijk jullie op de hoogte te stellen van de besluitvorming. 

Wij als organisatie hebben om 17.03u op facebook gepubliceerd dat de avondvierdaagse gewoon zou plaatsvinden met eventueel een aanpassing vlak voor de start. Dit gezien het feit dat wij nauwlettend het weerbericht in de gaten hielden en ook in nauw contact stonden met o.a. EHBO.

Rond kwart voor zes heeft de organisatie besloten dat de avondvierdaagse definitief door kon gaan, maar niet in de buitengebieden. Alle 10KM zouden de 5KM gaan lopen zodat er voldoende mogelijkheid was om bij onvoorziene extreme weersveranderingen snel te kunnen schuilen/naar huis te kunnen gaan.

Voordat dit door de organisatie gecommuniceerd kon worden op het schoolplein van het Lichtschip zijn de meesten al het schoolplein aan het verlaten. Dit door berichtgeving van mensen buiten het bestuur van de avondvierdaagse. Dit betreuren wij ten zeerste, maar helaas is gebleken dat dit niet te stoppen was.

Er zijn nog enkele groepen nagebleven met ook teleurgestelde kinderen en wij hebben als organisatie hier verteld dat het niet afgelast vanuit de organisatie, maar door verkeerde berichtgeving zo heeft kunnen lopen. Deze groep kinderen en ouders heeft zelf besloten wel te lopen, en wel de 5KM route. De kinderen die meeliepen hadden allemaal specifieke toestemming van hun ouders. Daarnaast is er nog een tweetal die besloten heeft wel te lopen. De grotere groep heeft aan het einde nog net iets van een regenbui meegekregen, maar verder geen hinder ondervonden van het weer.

Morgen lopen we op Schokland. De organisatie zal om 17.00u uiterlijk op facebook melding maken of de avondvierdaagse doorgaat. De organisatie houdt zich het recht voor om bij de start de 10KM in te korten naar 5KM. Dit wordt op het plein door voorzitter (Sven Kaptein) op het plein medegedeeld. Volg enkel de instructies van de starter op.

De wandelbond heeft aan alle organisaties aangegeven met deze vorm van overmacht soepel om te gaan, zodoende krijgen alle kinderen die drie dagen hebben gelopen een medaille.

Wij vertrouwen erop hiermee duidelijkheid geschept te hebben.

Namens het avondvierdaagse bestuur van Ens,
Sven Kaptein


Sponsoren
  • logo 1
  • logo
  • logo SPAR